walaba hardhout

Walaba hardhout

Walaba hardhout is een heel bijzonder stukje hout dat onze medewerkers onlangs in een project hebben verwerkt. Nieuwsgierig als we zijn, wilden we natuurlijk alle ins en outs weten van deze speciale houtsoort.

Toepassing van Walaba hardhout

In het Brokopondo in Suriname zijn diverse houtsoorten te vinden, waaronder de hardhoutsoort genaamd: Walaba. Een deel van het tropisch regenwoud in Suriname is onder water gezet ten behoeve van een stuwmeer. De bomen die er destijds stonden zijn blijven staan. Het hout dat afkomstig is van deze bomen wordt daarom ook wel stuwmeerhout genoemd. Nu, bijna 50 jaar later, zijn de bomen nog steeds zeer goed geconserveerd.

Eigenschappen Walaba hardhout

Walaba hout is een van de sterkste hardhoutsoorten die er is. Het hout bevat veel natuurlijke olie en hars, waardoor het maar weinig werking kent. Hierdoor is deze houtsoort wel wat plakkerig. De jaren in het water hebben ervoor gezorgd dat het hout stabieler is dan andere soorten. Walaba hardhout heeft een donkere kleur en is zeer geschikt om te gebruiken voor een vlonder of onderbalk. Deze houtsoort is te vergelijken met Azobe en Bankirai.

GlasGroen. Waterbouwers van nature.