Kanovereniging Lisse Kanovereniging Lisse Kanovereniging Lisse Kanovereniging Lisse Kanovereniging Lisse Kanovereniging Lisse

STEIGER VOOR NIEUWE LOCATIE KANOVERENIGING LISSE

Na de verhuizing van Kanovereniging Lisse naar de nieuwe locatie aan de Jachthavendam ontbrak er nog een essentieel element, namelijk goede faciliteiten om veilig de kano’s te water te laten. GlasGroen realiseerde een gebruiksvriendelijke én veilige steiger aangepast aan de omgeving.

 

EEN ONDERHOUDSVRIENDELIJKE EN VEILIGE STEIGER VOOR KANOVERENIGING LISSE

Het plaatsen van een steiger op deze locatie, gelegen langs de Ringvaart Haarlemmermeer, is vanwege de scheepvaart heel bijzonder. Zo moesten wij rekening houden met golfslag, de primaire kering van de dijk en de wens om zo dicht mogelijk bij het water een steiger te realiseren. Daarnaast hielden wij rekening met het volgende:

 

  • Door allereerst een beschoeiing te plaatsen en hierop de steigerconstructie te bevestigen, is de primaire functie van de dijk intact gelaten.

 

  • Om een onderhoudsvriendelijk dek toe te passen, bestaande uit kunststof roosterplaten, kan het water bij het uithalen van de kano’s makkelijker weg. Daarnaast zijn de platen extreem stroef, waardoor uitglijden wordt voorkomen. Tevens zijn deze bestand tegen hoge belasting.

 

  • De voorzijde van de beschoeiing is afgewerkt met gladde houten wrijfgordingen zodat beknelling wordt tegengegaan.

 

  • De insteek is afgedicht met dijkenklei en opnieuw ingezaaid.

 

GLASGROEN REALISEERT STEIGERS OP MAAT

Wij wensen Kanovereniging Lisse veel plezier met hun nieuwe steiger. Een vissteiger, aanlegsteiger of drijvende steiger. GlasGroen ontwerpt en realiseert duurzame én gebruiksvriendelijke steigers op maat, in elk formaat en op elke hoogte. Wilt u meer weten of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.

 

 

GlasGroen. Waterbouwers van nature.

Plaats

Lisse

Opdrachtgever

Gemeente Lisse

Jaar

2019

Tags
GlasGroen, Lisse, steiger