Project 's Hertogenbosch in beeld bij Brabants Dagblad

Plaatsing beschoeiing langs oude stadswallen in de media

In opdracht van Verkuil & Moree Buitenruimte specialisten plaatsten onze medewerkers in ‘s-Hertogenbosch beschoeiing langs de oude stadswallen. Een bijzonder project met erg veel puin waar ons specialisme goed van pas kwam. Geweldig om te zien dat dit ook is opgepikt door het Brabants Dagblad:

 

Bijna tweeduizend houten paaltjes in bodem rivier de Aa

Bijna tweeduizend houten paaltjes zijn er in de bodem van rivier de Aa geperst. Vanaf de Muntelwal tot aan de Citadellaan zijn de paaltjes geplaatst. Daartegen zijn meters planken bevestigd. Deze houten beschoeiing moet ervoor gaan zorgen dat de walkanten van het stadsriviertje de komende decennia weer bestand blijven tegen het klotsende water. De gemeente Den Bosch laat hierna ook de beschoeiing van het stadstracé van de Dommel vervangen. Dat werk duurt nog tot eind december.

 

Nieuwe beschoeiing geplaatst vanaf een ponton in het water

De aannemer werkt vanaf een ponton in het water. Eerst wordt de oude beschoeiing verwijderd, daarna de nieuwe beschoeiing geplaatst. De paaltjes worden handmatig in de rivierbodem gezet, waarna ze mechanisch vast gedrild worden.

 

Bijna 5 kilometer aan nieuwe beschoeiing geplaatst

Het gaat om 1860 paaltjes en bijna 4 kilometer aan planken. En dat is nog niet alles. Ook kreeg de oever van de Dommel een nieuwe beschoeiing. Bijna een kilometer lang wat goed is voor nog eens bijna 2000 paaltjes en ruim 6500 meter plank.

 

Bron: Brabants Dagblad