Zitelementen Kust boulevard-katwijk

Kustwerk Katwijk genomineerd voor Gouden piramide

De opdrachtgevers van Kustwerk Katwijk zijn genomineerd voor een Gouden piramide. Dat is een prijs van het Rijk voor inspirerende (landschaps-) architectuur. De Gouden Piramide is een initiatief van de verschillende ministeries.

Het kustwerk is gebouwd in opdracht van het Hoogheemraadschap Rijnland en de gemeente Katwijk. De dijk bij de boulevard moest verstevigd worden, ook wilden de initiatiefnemers af van de waterkering die door het dorp heen liep. In het nieuwe project ligt de dijk nu verborgen onder een duin. Ook is er een parkeergarage gemaakt in de dijk. Volgens de jury is dit een technisch hoogstandje waarbij de opdrachtgever buiten de gebaande paden is gegaan.

Naast het kustwerk zijn nog vier andere projecten genomineerd. In Arnhem is het Schipperbosch met industriepark Kleefse genomineerd. Verder dingen het Havenkwartier in Deventer, Kunstvereniging Diepenheim en stroomgebied Drentsche Aa naar de prijs.

Jurybezoek

De jury brengt in juni een bezoek aan de verschillende projecten. In november wordt de winnaar van de Gouden Piramide bekend gemaakt, deze krijgt een geldbedrag van 50.000 euro, een trofee en een plaquette.
Bron: Omroep West

Wij zijn heel trots als een van de opdrachtgevers met deze nominatie en duimen voor de Gouden Piramide. Ruud Glas