Dragon fly

Inspiratie uit de natuur in architectuur

De Belgische architect Vincent Callebaut is sterk geïnspireerd door de natuur. Zo heeft zijn ‘Dragonfly’, die hij ontwierp voor Roosevelt Island in New York, de vorm van de vleugels van een libelle.

De wereld van luxury interiors en architectuur vind je hier. De Belgische architect Vincent Callebaut is sterk geïnspireerd door de natuur. Zo heeft zijn ‘Dragonfly’, die hij ontwierp voor Roosevelt Island in New York, de vorm van de vleugels van een libelle.

Maar het groene en duurzame zit niet alleen in de inspiratie en de vorm: het is een zeshonderd meter hoge boerderij met 28 velden voor voedselproductie. Voorlopig blijft het bij een schets. Zijn ontwerp ‘Agora Garden’ in Taipei wordt daarentegen wel gerealiseerd: een gedraaide woontoren die een artificiële groene stadsberg voorstelt.

 

Duurzaam gebouw

Het gebouw is één en al duurzaamheid met zonnepanelen, groene daken die het regenwater filteren en voor elk appartement een ‘groene muur’ om de luchtkwaliteit op peil te houden. Callebaut noemt dit zelfvoorzienende gebouw “een ecosysteem dat de fauna en flora terugbrengt in het hart van de stad”.

 

Bron: lxry.nl

Voor inspiratie, volg ons ook