Innovatie door combinatie (palen)

Het beste van twee houtsoorten. Een combinatie van Europees naaldhout met duurzaam tropisch hardhout. De twee zijn middels een speciale vingerlastechniek met elkaar verbonden.

 

Hoge buigsterkte

De vingerlastechniek van onze leverancier is gebaseerd op het frezen van tandjes die onder hoge druk met elkaar verlijmd worden. Hierdoor ontstaat een product met een bijzonder hoge buigsterkte.

 

Duurzaam hardhout

GlasGroen past deze palen al enige jaren toe vanuit de oogpunten prijs, CO2-footprint en duurzaamheid. Het vurenhout komt ruim onder water en zal vanwege het gebrek aan zuurstof eeuwig geconserveerd blijven. De hardhouten opzetter zal in het zicht blijven en op de waterlijn het meest te verduren krijgen. Door gebruik te maken van een hardhout met hoogste duurzaamheids- en sterkte klasse kan een levensduur van minimaal 25 jaar worden
gegarandeerd. Hetzelfde principe gebruikt GlasGroen in haar ontwerpen voor damwand en opgeklampte schotten.

 

Voordelen combi-palen

Het plaatsen van combi-palen heeft de volgende voordelen:
•    Hoge duurzaamheid
•    Minder te kappen tropisch regenwoud
•    Draagt bij aan CO2-reductie
•    Goedkoper als vergelijkbare producten
•    Ecologisch verantwoord
•    Vaste afmetingen
•    Makkelijker te verwerken
•    Voorzien van zowel een FSC® als KOMO®-productcertificaat

Het toepassen van deze palen verreist het vakmanschap en kennis waar GlasGroen zich in onderscheidt. Wij kunnen u een glashelder advies geven met betrekking tot de dimensionering van de paal rekeninghoudend met de constructieve belasting en de verschillen in waterpeil. Daarnaast rekenen wij graag het te behalen voordeel voor u uit.

 

Combi-palen volgens FSC® richtlijnen

De combi-palen worden vervaardigt met hout afkomstig uit duurzame bossen die beheert worden volgens de richtlijnen van FSC®. De palen worden middels GlasGroen haar FSC®-systematiek aan u geleverd en geplaatst. Alleen hierdoor bent u ervan verzekerd dat het geleverde product ook voldoet aan alle eisen met betrekking tot het FSC®-label en de keten van begin tot eindproduct is gewaarborgd.

 

Project bouw- en woonrijpmaken Noordakker

Op het project bouw- en woonrijpmaken Noordakker te Roelofarendsveen plaatst GlasGroen voor Van Gelder rondom de wooneilanden een beschoeiing voorzien van combi-palen. Een project dat gefaseerd wordt uitgevoerd tot medio 2019. Meer informatie vind u op: www.aandebraassem.nl