GlasGroen opnieuw FSC® gecertificeerd

Onlangs heeft GlasGroen weer haar jaarlijkse FSC®-audit gehad en zijn wij trots om onze producten met het FSC®-keurmerk te mogen verkopen. Maar wat houdt dit keurmerk in? En waarom is GlasGroen zo trots om hiervan onderdeel te mogen zijn?

 

Wist u dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt? Dit gebeurt vooral in tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en Zuidoost-Azië. Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. Daarnaast is 80% van alle dieren op de wereld afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken.

 

Het FSC®-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelen wij op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden.

 

Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC®-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC®-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer, in ons geval, de bosbeheerder, houtzagerij, houtgroothandel en GlasGroen aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC® te houden, kan een product als FSC® worden verkocht en mag het FSC®-logo erop geplaatst worden. De certificering gebeurt door onafhankelijke certificeerders, zoals in ons geval DuraCert.

 

(bron: FSC Nederland)