GlasGroen en droge voeten

De oorsprong van waterbouw is het waarborgen van droge voeten en het beschermen van het land tegen het wassende water. Als waterbouwer van nature krijgt GlasGroen diverse vragen van haar opdrachtgevers om hen te ondersteunen in constructie, ontwerp en realiseren van voorzieningen die droge voeten garanderen. De vragen variëren van het plaatsen van beschoeiing tot het plaatsen van geautomatiseerde klepstuwen. 

 

Renovatie kleikisten voor noodstuw

In Aalsmeer heeft GlasGroen voor het hoogheemraadschap Rijnland de kleikisten voor een noodstuw gerenoveerd.  Middels onderling gekoppelde damwandschermen zijn zogenaamde kleikisten gerealiseerd. Deze kisten zijn volgestort met klei van de hoogste erosieklasse. Deze maatregel zorgt voor afdoende bescherming bij gebruik van de noodstuw en garandeert de zo belangrijke droge voeten.

Door de moeilijke bereikbaarheid door de overhangende bordessen, de ligging van de vele kabels en leidingen en het niet kunnen boren op de constructie van de noodstuw heeft GlasGroen door constructief met de opdrachtgever mee te denken, deze mooie oplossing gerealiseerd.

 

GlasGroen. Waterbouwers van nature.

Wilt u meer weten over onze waterprojecten of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.