Duurzaamheidsprijs 2019

GlasGroen deelnemer Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek 2019

GlasGroen doet mee aan de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek 2019. Deze jaarlijkse prijs van de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk heeft het doel om duurzaam ondernemen in de streek te belonen. Iedere ondernemer die een bewuste keuze heeft gemaakt voor een duurzame oplossing ergens in zijn bedrijfsproces, maakt kans op deze prijs. Dit jaar is GlasGroen genomineerd dankzij de vele activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

 

Activiteiten van GlasGroen op het gebied van Mens, Milieu en Maatschappij

Organisatie Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek 2019: ‘Wanneer je in waterbouw, terreininrichting en landschapsarchitectuur veel gebruik maakt van hout, dan is innovatie op dat gebied een tweede natuur. Ruud en Rianne Glas van GlasGroen uit Noordwijkerhout werken allang met FSC®-keurmerk. Maar zij richten zich nu alweer op de volgende verbetering.’

Lees alle activiteiten bij de omschrijving van onze deelname. Hieronder staan een aantal van onze activiteiten omschreven per categorie:

 

Mens 

GlasGroen biedt statushouders stage te lopen bij ons bedrijf met de mogelijkheid tot een vast contract. Wij vinden het belangrijk juist deze groep een duwtje in de goede richting te geven waardoor zij zich gemakkelijker zal kunnen bewegen op de arbeidsmarkt en sneller zullen inburgeren. Onze medewerkers werken veilig, onze bedrijfsprocessen zijn VCA-gecertificeerd. Onze medewerkers beschikken over het VCA-diploma en de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Wij zien de kennisoverdracht tussen de oud-gedienden en de nieuwe generatie als iets essentieels in onze organisatie. Op dit moment zijn wij alle medewerkers aan het betrekken bij deze processen. Hierbij willen wij individueel meer verantwoordelijkheid geven aan onze medewerkers voor deze processen.

 

Milieu

GlasGroen is voor het toepassen van haar houtproducten FSC®-gecertificeerd. Dit betekent dat de totale houtketen van kap tot aan eindproduct geborgd is en illegaal fout hout bij ons geen kans krijgt. Hierdoor houden wij voorraden en transporten zo minimaal mogelijk. Door goed af te meten is afval ook tot een minimum beperkt. Afval wordt gesorteerd en gescheiden aangeboden. Emballage (houten klossen onder pakketten) wordt met retourvrachten teruggestuurd naar de leverancier waarna dit hergebruikt wordt. GlasGroen kijkt kritisch naar toe te passen materialen. Wij zijn een voorstander van toepassing van hout boven andere materialen aangezien dit één van de weinige materialen is die actief Co2 kan opnemen.

 

Maatschappij

Naast de diverse sponsorschappen van lokale verenigingen zien wij grote kansen in projecten die er wel toe doen. Dit kan zijn het sponsoren van een bus voor gehandicapten, het mede mogelijk kunnen maken van een voetbalreis voor een jeugdlid, maar nog veel meer in het doen van fysieke projecten zoals enkele jaren geleden in de vorm van een tuinontwerp voor een zorgboerderij in Lisse.

 

Het programma

  • Voorrondes op 4 en 11 april 2019. Na de ervaringen van 2018 gaan wij de Voorronde ánders organiseren: álle deelnemers worden door de jury aan de tand gevoeld. In de Voorronde worden de Finalisten gekozen en een Publieksprijs toegekend.
  •  Kennismaking overheid en ondernemers op 9 mei 2019. Een ontmoeting tussen ondernemers en ambtenaren uit de deelnemende gemeenten.
  • Jurybezoeken aan de Finalisten in de loop van mei en juni 2019
  • Resultaten van werkwijzen meten en ophalen tot aan het juryberaad in september 2019
  • Finale op 10 oktober 2019

Volg GlasGroen in de race om de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek 2019

Natuurlijk houden wij u op de hoogte via onze website, Facebook, Instagram en LinkedIn. Voor meer informatie over deze prijs kunt u de website van Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek raadplegen.