Een wirwar aan producten, GlasGroen weet raad!

De waterbouwwereld staat niet stil. Waterbouwers zelf worden steeds creatiever, opdrachtgevers willen duurzamer opereren en leveranciers spelen hierop in met innoverende producten.

 

Innoverende producten: kunststof en hardhout

Kunststof is erg populair, maar hoeft niet altijd duurzamer te zijn als hardhout. Veel hangt af van hoe de grondstoffen worden gewonnen en welke toepassing het product krijgt.

 

Een mooi voorbeeld: de stad Amsterdam

Vanaf 1200 heeft Amsterdam zich ontwikkeld van vissersdorp tot metropool; gebouwd op houten palen! Geen palen van tropisch hardhout, maar van inheemse zachtere houtsoorten. Echter, doordat deze palen ten aller tijden onder water staan, heeft het rottingsproces hier geen vat op en zullen ze oneindig meegaan.

 

De juiste toepassing op uw project

GlasGroen kijkt bij uw project naar de toepassing, de constructie en het visuele aspect. Wij kunnen elk product verwerken en denken in oplossingen. Er zijn de afgelopen jaren veel producten op de markt gekomen die wij als kwaliteitsspeler links laten liggen. Er zijn ook producten waarbij wij direct weten: dit is geniaal.

 

Gerecycled kunststof

Zo hebben wij al enige jaren geleden kennis gemaakt met de producten van KLP recyclingproducts. Zij passen gerecycled kunststof toe in een breed scala van producten van verkeerspalen tot steigeronderdelen. Kunststof heeft als vervelende eigenschap dat dit flexibel is, maar door stalen pennen mee te gieten ontstaat een stijfheid die vergelijkbaar is met hardhout. En wel 60 jaar meegaat in de buitenlucht!

 

Kunststof toepassing in de praktijk

Voor onze opdrachtgever Germieco hebben we een staalversterkte kunststof vissteiger gerealiseerd in park De Bijlmerweide in Amsterdam. De opdrachtgever moest een bestaande steiger duurzaam renoveren. Door de betonnen onderbouw te hergebruiken en hierop staalversterkte kunststofliggers toe te passen, is een sterke basis gecreëerd voor de nieuwe kunststof vissteiger.

 

GlasGroen. Waterbouwers van nature.