steiger of vlonder

Breidt uit met een steiger of vlonder

Wilt u het terrein verbreden of uitbreiden? Heeft u een boot die u graag op eigen terrein wil aanleggen? Kies dan voor een vlonder of steiger. Verkrijgbaar in verschillende materialen en speciaal voor u op maat gemaakt. GlasGroen maakt het mogelijk! Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan snel verder.

 

Verschillende typen steigers

Wij realiseren duurzame steigers op maat. Of u nu op zoek bent naar een vissteiger, aanlegsteiger of drijvende steiger. Wij kunnen alles realiseren. Op ieder formaat en iedere hoogte. Wij maken steigers van hout, kunststof, composiet en staal. Ieder materiaal kent zijn eigen voordelen en toepassingsmogelijkheden.

 

Houten steigers

Een steiger bestaat uit een onderbouw en een dek. Deze wordt gemonteerd op palen. Wordt deze geplaatst boven het water, dan spreken we over een steiger. Wordt deze aanbracht op het land, dan hebben we het over een vlonder. Het hardhout wat wij toepassen op de vlonders en steigers is FSC-gecertificeerd. Ook een steiger of vlonder aanleggen? Wij regelen het totale traject, van de vergunningsaanvraag tot de oplevering.

 

Kies voor metaal of kunststof

Kiest u voor een kunststofcomposiet steiger, dan heeft u de keuze uit verschillende kleuren. Steigers van metaal of kunststof creëren een eigentijdse uitstraling. Wij kunnen ook metalen steigers met looproosters voor u maken. Het staal wat wij hiervoor gebruiken is vuur verzinkt en bestand tegen alle weersinvloeden. Dit soort steigers worden vaak toegepast op industrieterreinen, havens en als designelementen in parken.

 

Drijvende steigers

Onze drijvende steigers hebben een dek waarin u vrij bent in de materiaalkeuze. De onderbouw bestaat uit kunststof drijvers met verschillende compartimenten ingespoten met schuim. Dit zorgt ervoor dat de steigers een hoog drijfvermogen hebben. Perfect toepasbaar in bijvoorbeeld havens of plekken waar u boten aan wil leggen.

 

Extra’s voor bij de steiger

Naast de aanleg van een steiger of vlonder, kunnen wij deze ook afweren met verschillende extra’s zoals verlichting, hekwerken en trappen. Onze tuinarchitecten maken een op maat gemaakt ontwerp en kunnen op basis hiervan precies vertellen wat u nog meer nodig heeft om een ultieme beleving aan het water te creëren.

 

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen of behoefte aan aanvullende informatie over de aanleg van onze steigers en/of vlonders? Neem dan gerust contact op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u!