Aanleggen Golfbanen, onze specialiteit!

Golfen wordt steeds populairder. Tot rust komen in een groene omgeving met alle faciliteiten die u op dat moment nodig heeft. Door deze toename komen er steeds meer nieuwe golfbanen bij. Echter vraagt de aanleg van de golfbanen om kennis en vakwerk. Oeverbescherming, bruggen en vlonders… Er moet aan alles worden gedacht. GlasGroen is gespecialiseerd in het aanleggen van waterbouw en houtenterreininrichting op golfbanen. Wij hebben diverse referenties door heel Nederland, en in het buitenland, klaargemaakt om te gebruiken!

Golfbanen terreininrichting

Wassenaarse Golf Groendael is ontworpen door Bruno Steensels. Deze golfbaan wordt getypeerd als een parkbaan gelegen in een prachtig duingebied. Helmgras, stuifzanden en waterpartijen zijn de kernelementen in het ontwerp voor de golfbaan. GlasGroen heeft op de Wassenaarse golfbaan de damwanden gerealiseerd. Doordat de hoogte en richting constant varieert, ontstaat er een natuurlijk patroon. Hierdoor krijgt de golfbaan een natuurlijke uitstraling waar iedereen zich prettig voelt.

 

AanlegGolfbanen

Aanleg golfbanen

Hetzelfde principe hebben wij toegepast bij golfbaan Hilversumsche en The Dutch. De Hilversumsche bestaat uit 18 holes die midden in een prachtig natuurgebied liggen. De golfbaan bestaat inmiddels al ruim honderd jaar. Na de upgrade door de vakmensen van GlasGroen kan de golfbaan weer jaren vooruit!

The Dutch is een bijzondere golfbaan. Het onderhoud is van een ongekend niveau en de faciliteiten van het hoogste Nederlandse kwaliteit. Door zijn exclusiviteit staat deze baan op menig ‘bucketlist’. Bij beiden golfbanen is GlasGroen verantwoordelijk geweest voor het realiseren van de waterpartijen en de oeverbescherming.

GolfbanenOnderhoudenInBuitenland

Golfbanen onderhouden in buitenland

Wist u dat GlasGroen naast de golfbanen in Nederland, ook werkzaamheden verricht voor golfbanen in het buitenland? Neem bijvoorbeeld golfbaan Sterrebeek en Damme in België. Golfbanen met oog voor detail. Ook over de grens kunt u genieten van de damwanden, waterpartijen en oeverbescherming die GlasGroen heeft aangelegd.

Momenteel is GlasGroen drukdoende met de aanleg van Golfcenter Sterra te Sterrenbeek, nabij Brussel.

Meer weten over de aanleg van golfbanen?

Wilt u uw golfbaan voorzien van damwanden, waterpartijen en oeverbescherming? Neem contact op met GlasGroen via 06-14599205 of stuur een e-mail naar info@glasgroen.nl.

Tags: