Het verhaal achter diagonale hoeken

Een goed ontwerp van de buitenruimte herken je vaak aan de kleinste details. Onlangs werd aan ons gevraagd waarom GlasGroen diagonale hoeken toepast. In onze ontwerpen en uitvoering meer regel als uitzondering, maar hier gaan we graag iets dieper op in.

 

Functioneren van het watersysteem

Vaak is het de onwetendheid van een architect om haakse hoeken te ontwerpen. Niet wetende dat hierdoor een probleem ontstaat voor het goed functioneren van het totale watersysteem. Een sloot wordt, indien deze juist ontworpen is, voorzien van diagonale of ronde hoeken. Veel mensen denken dat dit vanuit visueel oogpunt zo hoort te zijn, echter is dit niet juist.

 

De functie van diagonale hoeken

De diagonale hoeken zijn ontstaan vanuit het waterbeheer. Door het toepassen van deze hoeken kan slootvuil zich niet in de hoeken ophopen. Het vuil verplaatst zich uiteindelijk middels waterstroming richting gemaal. Bij het gemaal wordt het slootvuil centraal uit het oppervlaktewater verwijderd. Diagonale hoeken zorgen voor schone watergangen en zijn essentieel voor het goed functioneren van een watersysteem. Door een goed ontwerp blijft het waterbeheer betaalbaar en uitvoerbaar.

 

Waterbouwoplossingen door GlasGroen

In Amsterdam Zuid-Oost plaatste GlasGroen laatst voor Germieco B.V. nieuwe beschoeiing met uiteraard diagonale hoeken (zie afbeelding). Ook op zoek naar waterbouwoplossing? Het aanleggen, realiseren en faciliteren is de kwaliteit van GlasGroen. Bel direct 0252 – 37 38 50, wij helpen u graag verder!