In de loop der tijd werden steeds meer materialen ontwikkeld als vervanger van hout. Wij hebben altijd een pioniersfunctie gespeeld bij het ontwikkelen en uitproberen van nieuwe producten met fabrikanten. Hierdoor houden wij onze kennis binnen ons vakgebied continu up-to-date en krijgt u bij ons altijd een eerlijk en gedegen advies over materiaalkeuze. Wij waren elke keer de eerste in het toepassen van bijvoorbeeld: beton, kunststof, bamboe, staal en composiet bij onze projecten. Wij houden de markt continu in de gaten en vinden het fantastisch om nieuwe producten en technieken uit te blijven proberen.

2017

Nominatie Sterkste Schakel van de regio Rijnland

GlasGroen is genomineerd als Sterkste Schakel winnaar van de Grant Thornton Aanmoedigingspenning. Het bedrijf wordt gezien als de grootste belofte van de Rijnlandse regio. Onderdeel hiervan is nog gerichter onze strategie uit te zetten voor de organisatie en diensten.

2015

Frisse uitstraling

Het oude logo is in een nieuwe jasje gestoken en de website is opgefrist. Klaar voor mooie nieuwe projecten voor terreininrichting, waterbouw en landschapsarchitectuur.

2012

RIANNE GLAS TILT ARCHITECTUUR NAAR EEN HOGER PLAN

Na het afronden van de studie Landschapsarchitectuur (MSC) aan de Academie van Bouwkunst (Amsterdam) neemt Rianne een steeds prominentere plaats in binnen Glas Groen. Naast haar studie heeft zij ervaring opgedaan als landschapsarchitect bij Dienst Landelijk Gebied en Provincie Zuid-Holland.

2011

Duurzaam met FSC-certificering

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat centraal bij GlasGroen. Het FSC-certificaat is daarmee een kroon op ons gebruik van duurzame materialen.

2008

Van groenvoorzieningen naar groenarchitect

De toenemende vraag naar design van terreinen en waterbouwprojecten zorgt ervoor dat wij onze specialisme uitbreiden met tuinarchitectuur.

2006

Ruud Glas vormt samen met Gerard de directie

Na het afstuderen als tuin- en landschapsarchitect BSc aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein te Velp is Ruud sinds 2004 werkzaam bij zijn vader Gerard. Hij brengt vernieuwende kennis en expertise mee van design, construct en landschapsarchitectuur.

1986

Nieuwe bedrijfshal Kerkstraat 29a te Noordwijkerhout.

Na bijna een jaar bouwen, is de nieuwe bedrijfshal gereed en is er ruimte voor groei gerealiseerd.

1980

Naast groen ook water

De vraag naar exclusieve voorzieningen aan het water nam steeds verder toe. We specialiseren ons in het leveren en plaatsen van hardhouten vlonders, steigers en schuttingen. Inmiddels is de productlijn uitgebreid met hardhouten boomroosters, dakterrassen, pergola’s en houten banken.

1970-1980

Beschoeiingen en damwanden

Projecten met gras- en stapelzoden namen door het veelvuldig mechanisch inzaaien van gras steeds verder af terwijl de vraag naar beschoeiingen toeneemt. De stap is gezet. Glas Groenvoorzieningen specialiseert zich in het leveren en plaatsen van beschoeiingen, damwanden en stuwen.

1970

Oprichter Gerard Glas begint met Glas Groenvoorzieningen B.V.

In 1970 start Gerard het bedrijf en specialiseert zich in het leveren en plaatsen van beschoeiingen, graszoden en stapelzoden. Zijn vrouw Tineke verzorgt sindsdien de dagelijkse boekhouding.