Duurzame materialen

FSC®- Certificaat CO16391 zorgt voor betrouwbare houtproducten

Het FSC®-certificaat (SCS-COC-000652-QR) garandeert dat onze houtproducten uit verantwoord beheerde bossen komen. Bij elk project is het doel zoveel mogelijk FSC®-gecertificeerd hout en duurzame grondstoffen en hoogwaardige materialen te gebruiken. Maar wat betekent dit nu echt voor u als opdrachtgever?

Transparantie in het proces

Met FSC®- hout wordt gewerkt met een chain of custody, waarbij het hout van kap (in de gecertificeerde bossen) tot aan eindproduct gevolgd wordt. Zo registerern wij waar het hout vandaan komt en bij welke opdrachtgever dit geplaatst wordt. Dit houdt het transparant en daarmee garanderen wij ook deze duurzame oplossing.

Het FSC® keurmerk

FSC certificaatHet FSC®-keurmerk wordt toegekend aan hout, houtproducten en papier. Om het FSC®-keurmerk te gebruiken en FSC®–gecertificeerde producten te verwerken en/of verhandelen moet meewerken een audit door onafhankelijke certificeringsinstanties gedaan worden. GlasGroen is sinds 2011 bezitter van het officiele FSC®-certificaat met nummer SCS-COC-000652-QR.

Wat is FSC®?

Forest Stewardship Council (FSC®) is een non-profitorganisatie met een hoofdkwartier in Bonn in Duitsland. De organisatie werd in 1993 in Toronto opgericht op initiatief van milieuorganisaties uit 25 landen. Anno 2010 wordt FSC® ondersteund door het internationaal bedrijfsleven, overheden, maatschappelijke- en milieuorganisaties als World Wide Fund for Nature, Greenpeace en ICCO. De organisatie is opgericht om het verantwoord beheer van bossen te bevorderen, met name in tropische gebieden. De zogenaamde FSC®-standaard (ook wel de principes en criteria genoemd) voor verantwoord bosbeheer brengt sociale, milieu- en economische belangen in balans. Bosbeheer conform deze standaard, met hieraan gekoppeld mogelijke hout- en papierproductie, beschermt bossen voor huidige en toekomstige generaties.

 

Waarom FSC?

Lees meer op: www.fsc.nl

 

Tags: